ЗАМЕНИК МИНИСТЕРКАТА СЕ ОБРАТИ НА РАБОТИЛНИЦА ПОСВЕТЕНА НА БЕЗБЕДНОСТА НА ПАЦИЕНТИТЕ

-Безбедноста на пациентите претставува врвен приоритет за Министерството за здравство и поради тоа се стремиме дополнително да го подобриме квалитетот на здравствениот систем. Наш приоритет е да ги ставиме пациентите во центарот на здравствениот систем,  при тоа фокусирајќи се на нивните потреби. На тој начин, ќе се осигураме дека тие ја добиваат најдобрата можна нега на безбеден и квалитетен начин.“, изјави д-р Маја Манолева, заменик министерката за здравство на денешната работилница за изготвување национален план за безбедност на пациентите, организирана од Светската здравствена организација.

Сподели на:

Related Posts