Day: мај 10, 2023

НАД 200 ДЕЦА ВАКЦИНИРАНИ ВО РАМКИ НА КАМПАЊАТА НА МЗ И СЗО „ОД ВРАТА ДО ВРАТА“

Досега над 200 деца се вакцинирани на лице место за пропуштени рутински вакцини и се поделени повеќе од 4.000 информативни брошури, во рамки на заедничката кампања на Министерството за здравство и WHO North Macedonia „Од врата до врата“. Кампањата започна на 24 април 2023 година, како дел од Европската недела на имунизација 2023 година и […]