Day: јуни 19, 2023

ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСНОСТА КАЈ МЛАДАТА ПОПУЛАЦИЈА ЗА ЗНАЧЕЊЕТО НА ПРВАТА ПОМОШ КАКО ЖИВОТОСПАСУВАЧКА ВЕШТИНА

Во соработка со Црвениот крст беа претставени постигнатите резултати од кампањата „Првата помош спасува живот“, спроведена во основни и средни училишта во земјава. -Главна цел на кампањата е подигнување на свесноста кај младата популација за значењето на првата помош како животоспасувачка вештина, со посебен фокус на грижата за сопственото здравје, како и здравјето на другите, […]