ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСНОСТА КАЈ МЛАДАТА ПОПУЛАЦИЈА ЗА ЗНАЧЕЊЕТО НА ПРВАТА ПОМОШ КАКО ЖИВОТОСПАСУВАЧКА ВЕШТИНА

Во соработка со Црвениот крст беа претставени постигнатите резултати од кампањата „Првата помош спасува живот“, спроведена во основни и средни училишта во земјава.

-Главна цел на кампањата е подигнување на свесноста кај младата популација за значењето на првата помош како животоспасувачка вештина, со посебен фокус на грижата за сопственото здравје, како и здравјето на другите, истакна заменик министерката, Маја Манолева на денешниот настан во организација на Црвениот крст на РСМ.

На настанот беше врачена благодарница за досегашната соработка со Министерството за здравство и беше потпишан заеднички меморандум за соработка со Црвениот крст.

Сподели на:

Related Posts