Day: ноември 2, 2023

МЕЏИТИ: ОДЛИЧЕН ОДЅИВ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП, ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ИМУНИЗИРАНИ НАД 10.000 ГРАЃАНИ

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити го посети вакциналниот пункт во Поликлиника „Бит-пазар“, со цел лично да се запознае како тече процесот на вакцинација против сезонски грип. Toj изрази задоволство од досегашниот одѕив на граѓаните, потенцирајќи дека тоа покажува дека тие се одговорни за своето здравје и информирани дека вакцинација против сезонски грип е најефикасна […]