Day: ноември 28, 2023

МЕЏИТИ НА СРЕДБИ ВО ЛОНДОН ЗА ПЛАНИРАЊЕ НА СЕЛДНИТЕ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

Меџити на средби во Лондон за планирање на следните активности за изградба на новиот Клинички центар Почитувани, Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити е во работна посета на Обединетото Кралство кадешто вчера оствари средба со специјалниот претставник на Премиерот на Обединетото Кралство за трговија со Западен Балкан Мартин Викерс, главниот оперативен директор на „International Hospitals […]

ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ ЌЕ РАБОТАТ КОНТИНУИРАНО ЗА ВРЕМЕ НА МИНИСТЕРСКИОТ СОСТАНОК НА ОБСЕ

Министерството за здравство информира дека одлуката 29 и 30 ноември да бидат неработни денови за сите вработени во државната и јавната администрација во Скопје поради одржувањето на 30. министерски состанок на ОБСЕ не важи за вработените во здравствените установи. Здравствената заштита ќе се одвива континуирано и непрекинато за сите пациенти како и досега и нема […]