Day: декември 5, 2023

МЕЏИТИ: СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И ОБЕДИНЕТИТЕ АРАПСКИ ЕМИРАТИ ЌЕ ЈА ЗАЈАКНАТ СОРАБОТКАТА ВО ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити присуствуваше на првата министерска конференција на 28. Конференција на страните на рамковната конвенција на ООН за климатски промени, што од 30 ноември до 12 декември се одржува во Дубаи, Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ). Меџити, истакнува дека целта на овој министерски состанок, на кој присуствуваат над 100 земји од светот […]