Day: декември 28, 2023

ТРАЈНО ВРАБОТУВАЊ НА 1.117 ЛИЦА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, ГИ РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити на заедничка прес-конференција со претседателот на Владата, Димитар Ковачевски и министерот за финансии, Фатмир Бесими информираше дека се одобрени вработувања на неопределено време за 1.117 лица ангажирани во јавното здравство.   -Инвестирањето во здравствени работници е еден од најважните сегменти, за иднината во јавното здравство. Клучно за креирање на […]

МЕЏИТИ: ОТВОРИВМЕ РОСА ШКОЛО ЗА ДОЕЊЕ ВО ТЕТОВСКАТА БОЛНИЦА СО ПОДДРШКА ОД ПИВАРА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити беше во посета на Клиничката болница Тетово по повод отворање нова „Роса школа за доење“ со поддршка од Пивара Скопје. -Отворивме ново Роса школо за доење во тетовската болница! Се грижиме младите мајки и идни родители да ја добијат потребната стручна помош од медицинските лица, како и едукација за […]

ПРЕКИНАТ ПРАГОТ НА АЛАРМИРАЊЕ ВО СКОПЈЕ И СТРУМИЦА

Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека согласно податоците од Државниот автоматски мониторинг систем, на ден 04.01.2024 (петок), среднодневните концентрации на РМ10 се под дефинираниот праг на алармирање од 150 mg/m3 и епизодата со надминување на прагот на алармирање за РМ10 честички е прекината во Скопје и Струмица. Со тоа мерките и препораките за надминат […]