ПОД МОТОТО „БИДИ ХЕРОЈ НА СРЦЕТО, ДАЈ ВЕТУВАЊЕ“, ДЕНЕСКА СЕ ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО

Биди херој на срцето дај ветување дека ќе живееш здраво. Под ова мото денеска се одбележа Светскиот ден на срцето. Во Градскиот парк кај Школка, во организација на Институтот за јавно здравје и „ЗДРАВА ИДНИНА“- Здружението за превенција од кардиоваскуларни заболувања, а со поддршка од Министерството за здравство, на присутните граѓани им се одредуваше шеќер […]

Водич за исхрана на населението во Република Македонија

Насоки за исхрана на населението во Република Македонија   Вовед   Насоките за исхрана на населението во Република Македонија претставуваат препораки за компонентите на диетата кои со чие консумирање би се воспоставила исхрана што ќе придонесе кон здравствени придобивки на населението. Тие содржат препораки кои се базирани на докази присутни во науката за исхрана, храната […]