Uncategorized

СРЕДБА МЕЏИТИ-ШАЉА: ЗАЕДНИЧКА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА МАСТЕР ПЛАНОТ ЗА ПЕРИНАТАЛНА НЕГА

На денешната средба на министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити, со шефицата на канцеларија за Фондот на население на Обединетите нации-УНФПА, Афродита Шаља се разви дискусија во поглед на продлабочување на тековната соработка. Во фокусот на оваа средба беше соработката на повеќе полиња, како што се: мајчино здравје, планирање на семејство, рак на грлото на […]

Документација од јавна набавка на нова опрема – Рентген апарати, дигитална PACS архива, дијагностичка работна станица и резачи на Дикон – ЦД/ДВД

  1. Тековна состојба на правното лице во моментот на поднесување на понуда, каде што се утврдува дека фирмата Висарис МКД ДООЕЛ Скопје е основана и е во сопственост на едно лице 2. Документ за регистрирана дејност каде се гледа дека сопственичката структира е друштво со ограничена одговорност на едно лице – ДООЕЛ 3. Образец […]