ДЕНЕС МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, Д-Р БЕКИМ САЛИ СЕ СРЕТНА СО ГРУПА МЛАДИ ДОКТОРИ И СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА

Денес министерот за здравство, д-р Беким Сали се сретна со група млади доктори и студенти по медицина. На средбата стана збор за важноста на јавното здравје и креирање на можности и простор за совладување на потребните вештини во насока на решавање на јавноздравствените предизвици.
Во рамки на средбата министерот посочи дек преку вклучување на истите во проектите и активностите, работиме на унапредување на статусот на младите лекари и студентите по медицина во медицинската фела, како и вршење на дејности и активности за подигнување на јавната свест.

Сподели на:

Related Posts