Day: јуни 23, 2022

ДЕНЕС МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, Д-Р БЕКИМ САЛИ СЕ СРЕТНА СО ГРУПА МЛАДИ ДОКТОРИ И СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА

Денес министерот за здравство, д-р Беким Сали се сретна со група млади доктори и студенти по медицина. На средбата стана збор за важноста на јавното здравје и креирање на можности и простор за совладување на потребните вештини во насока на решавање на јавноздравствените предизвици.Во рамки на средбата министерот посочи дек преку вклучување на истите во […]

ДЕНЕС МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, Д-Р БЕКИМ САЛИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ОТВОРАЊЕТО НА КОНГРЕСОТ НА ФЕДЕРАЦИЈАТА НА АЛБАНСКИ ЛЕКАРИ ВО ЕВРОПА

Денес министерот за здравство, д-р Беким Сали учествуваше на отворањето на Конгресот на Федерацијата на албански лекари во Европа . Иако етничката одредница во медицината не е најважниот елемент, драго ми е што албански лекари се собраа околу едно вакво здружение и што со таква посветеност помагаат во унапредување на научните знаења од медицината, од […]