Гинекологија

 1. Абнормално менструално крвавење
 2. Аменореја
 3. Болести карактеристики со вагинален исцедок
 4. Гинеколошки тумори
 5. Ектопична бременост
 6. Ендометриоза
 7. Неплодност
 8. Постменопаузална хормон – заместителна терапија (ХЗТ)
 9. Хламидијален уретритис и цервицитис
 10. Царски рез
 11. Ново упатство Антенатална клиничка и специјалистичка грижа – консултации, упатување и упатства за третман
 12. Ново упатство Аденомиоза
 13. Ново упатство Бенигни гинеколошки лезии и тумори
 14. Ново упатство Диспареунија
 15. Ново упатство Други методи за контрацепција
 16. Ново упатство Епизодни напади на црвенило
 17. Ново упатство Лактациски маститис
 18. Ново упатство Одложување на менструалниот цилкус
 19. Ново упатство Употреба на лекови во бременоста

Преземи ги сите упатства од областa Гинекологија, на овој линк

Преземи ги сите упатства од областa Гинекологија, објавени Ноември 2015 – Нови упатства

Остави коментар