МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ ВО СВОЈОТ КАБИНЕТ ПРЕЧЕКА НЕКОЛКУ ДЕЦА СО ДАУНОВ СИНДРОМ.

Денеска, на Меѓународниот ден на Даунов синдром, Министерот за здравство Беким Сали во својот кабинет пречека неколку деца со Даунов синдром.- И покрај ова искушение, тие се полни со енергија, полни со љубов и полни со волја за живот, со што стануваат инспирација за сите нас. Слушајќи ги внимателно нивните желби, ги охрабрив дека Министерството за здравство им е на располагање и јас сум им пријател и родител, истакна на средбата министерот Сали, додавајќи дека нашата обврска кон нив не завршува со крајот на овој ден. Ние секогаш им должиме.

Сподели на:

Related Posts