Day: март 21, 2022

МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ ВО СВОЈОТ КАБИНЕТ ПРЕЧЕКА НЕКОЛКУ ДЕЦА СО ДАУНОВ СИНДРОМ.

Денеска, на Меѓународниот ден на Даунов синдром, Министерот за здравство Беким Сали во својот кабинет пречека неколку деца со Даунов синдром.- И покрај ова искушение, тие се полни со енергија, полни со љубов и полни со волја за живот, со што стануваат инспирација за сите нас. Слушајќи ги внимателно нивните желби, ги охрабрив дека Министерството […]

КАРАВАНОТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОВИД-19 ПОЧНА ОД ШУТО ОРИЗАРИ

Караванот за вакцинација против Ковид-19 почна денеска во Шуто Оризари и во следните две недели ќе опфати 14 општини низ државата. На настанот присуствуваше министерот за здравство Беким Сали, заедно со амбасадорката на САД, Кејт Брнз, претставничката на УНИЦЕФ, Патриција ДиЏовани, како и претставници од СЗО и УСАИД. – Продолжуваме со акциите за промоција на […]

МАКЕДОНСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ИНТРАХОСПИТАЛНИ ИНФЕКЦИИ ВО НЕГОТИНО ОДРЖА СТРУЧЕН СОСТАНОК СО РАБОТИЛНИЦA

Македонското здружение за интрахоспитални инфекции во Неготино одржа стручен состанок со работилница, на кој учествуваат членовите од комисиите за интрахоспитални инфекции од сите јавни здравствени установи во државата. Состанок го отвори заменик министерот за здравство доц. д-р Владимир Рендевски, кој ја истакна улогата и сериозноста на интрахоспиталните инфекции во продолжување на болничкиот престој, но и […]