МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ ЈА ПОСЕТИ ТЕТОВСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

Во тетовската клиничка болница, министерот за здравство Беким Сали ги посети пациентите хоспитализирани на инфективното одделение, каде се лекуваат 14 лица.

-Медицинскиот персонал ме информираше дека во текот на денешниот ден амбулантски се прегледани 52 пациенти и иако бројот на болни во изминатите денови е зголемен, охрабрува фактот што поголемиот дел од нив се со поблага клиничка слика.

Сподели на:

Related Posts