МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО БЕКИМ САЛИ ОСТВАРИ КОНСТРУКТИВНА СРЕДБА СО АТАШЕ ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА НА Р. АВСТРИЈА ВО НАШАТА ДРЖАВА, ХАРАЛД ФУГЕР

Министерот за здравство, Беким Сали оствари конструктивна средба со аташе за труд и социјала на Р. Австрија во нашата држава, Харалд Фугер. На средбата разговараа за важноста и бенефитите од имунизацијата, како и за активностите во овој сегмент кои се во тек. Оваа средба е во насока на размена на искуства, кои се драгоцени особено во овој сегмент, а притоа беше понудена и помош за донирање вакцини при евентуална потреба.

Сподели на:

Related Posts