ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО, Д-Р ЈУСУФ ХАСАНИ УЧЕСТВУВАШЕ НА 5-ТА КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД „ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ЛОГОПЕДИТЕ“

Денес, по повод „Европскиот ден на логопедите“, државниот секретар на Министерство за здравство, д-р Јусуф Хасани учествуваше на 5-та конференција на тема „Третман на говорот и јазикот во животниот циклус“ во организација на Здружението на логопеди Северна Македонија.Во рамки на овој настан, од страна на Здружението на логопеди му беше врачена благодарница на државниот секретар за особено залагање и придонес за промоција на оваа област.Главен фокус на оваа конференција беше ставен на темата – говорната и јазичната терапија во текот на животниот век.

Сподели на:

Related Posts