СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ СО ДИРЕКТОРОТ НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА СВЕТСКА БАНКА, ПАОЛУЧИ

Проширување и продлабочување на соработката, со цел унапредување на здравствениот систем на нашата држава, беше во фокусот на денешната средба на министерот за здравство д-р Фатмир Меџити со директорот на канцеларијата на Светска Банка во Република Северна Македонија и Република Косово, Maсимилијано Паолучи.

Следен чекор од заедничката соработка е дисеминација на публикација за незаразни болести со акцент на хипертензија и дијабетес, долготрајна грижа за повозрасните пациенти, со посебен акцент на активности за реформа на системот на примарна здравствена заштита.

Сподели на:

Related Posts