МУЛТИДИСЦИПЛИНАРЕН ТУМОР СИМПОЗИУМ ПОСВЕТЕН НА ДИЈАГНОСТИКАТА И ТРЕТМАНОТ НА ТУМОРИ НА ЦРНИОТ ДРОБ

Мултидисциплинарен тумор симпозиум посветен на дијагностиката и третманот на тумори на црниот дроб. – Нашата држава е една од првите земји во регионот заедно со Словенија која веќе има оформено прва национална декларација за борба против канцер на црн дроб, поддржана и се спроведува со континуирана помош на Министерството за здравство, истакна д-р Беким Сали во своето обраќање на овој Симпозиум.Тој упати честитки до Македонската Асоцијација на радиолози за идејата и организацијата на ваков еминентен мултидисциплинарен симпозиум и додаде дека овие настани се есенцијални во придонесувањето за намалување на стапката на новозаболени од канцер и подобрување на третманот и преживувањето на овие болни.

Сподели на:

Related Posts