Day: мај 30, 2022

ЈАВНА РАСПРАВА СО ПЛОДНА ДИСКУСИЈА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЈЕ

Министерот за здравство, Беким Сали, во Собранието на РСМ присуствуваше на јавна расправа со плодна дискусија со експерти во областа ин витро фертилизација, невладиниот сектор и меѓународни организации по повод денот на одбележување на женското здравје. -Министерот Сали во своето обраќање посебен акцент стави на активностите за унапредување на женското и репродуктивно здравје, тема која […]

МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

Министерот за здравство, Беким Сали, присуствуваше на интернационалната конференција на Министерството за финансии. – Со задоволство ја прифатив поканата да присуствувам на отворањето на интернационалната конференција на Министерството за финансии заедно со премиерот, Димитар Ковачевски и министерот за финансии, Фатмир Бесими. На наше огромно задоволство, дел од овој настан е и Пол Кругман, почитуван професор […]

МУЛТИДИСЦИПЛИНАРЕН ТУМОР СИМПОЗИУМ ПОСВЕТЕН НА ДИЈАГНОСТИКАТА И ТРЕТМАНОТ НА ТУМОРИ НА ЦРНИОТ ДРОБ

Мултидисциплинарен тумор симпозиум посветен на дијагностиката и третманот на тумори на црниот дроб. – Нашата држава е една од првите земји во регионот заедно со Словенија која веќе има оформено прва национална декларација за борба против канцер на црн дроб, поддржана и се спроведува со континуирана помош на Министерството за здравство, истакна д-р Беким Сали […]