МЗ ФОРМИРА КОМИСИЈА ЗА СТРУЧЕН НАДЗОР ЗА СМРТТА НА РОДИЛКАТА

Министерот за здравство изразува жалење и истовремено внимателно го следи случајот со починатата родилка. Во насока на целосно и транспарентно информирање на јавноста формирана е комисија со стручни лица од МЗ и ДСЗИ која ќе ги утврди околностите на настанот.

Сподели на:

Related Posts