ОБУКА ЗА ПРВА ПОМОШ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЦРВЕН КРСТ

Ја продолжуваме хуманата мисија за едуцирање на младата популација во духот на взаемната помош и солидарноста.Под мотото „Првата помош спасува живот“, денес министерот за здравство Беким Сали го посети средното училиште „Арсени Јовков“ ,каде тимови на Црвениот крст, спроведуваат обука по прва помош наменета за учениците.-Со бесплатните обуки им се овозможува на децата од основните училишта да стекнат основни знаења и вештини за пружање прва помош како брза и витална интервенција за спасување човечки животи, информира Сали во рамки на овој настан, по повод организирање обуки за прва помош во средните училишта.

Сподели на:

Related Posts