Day: јуни 7, 2022

РАБОТНА СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ САЛИ НА СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ

-Континуираното инвестирање во образованието и здравството придонесува за квалитетни здравствени работници, подготвени за пазарот на трудот и за унапредување на здравствениот систем, истакна министерот за здравство, д-р Беким Сали на денешниот работен состанок со ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј’’, проф. д-р Никола Јанкуловски, со деканот на Стоматолошки факултет, проф. д-р Ќиро Ивановски и […]

ОБУКА ЗА ПРВА ПОМОШ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЦРВЕН КРСТ

Ја продолжуваме хуманата мисија за едуцирање на младата популација во духот на взаемната помош и солидарноста.Под мотото „Првата помош спасува живот“, денес министерот за здравство Беким Сали го посети средното училиште „Арсени Јовков“ ,каде тимови на Црвениот крст, спроведуваат обука по прва помош наменета за учениците.-Со бесплатните обуки им се овозможува на децата од основните […]