Урологија

Последна промена: Јуни 2016 година
 1. Акутен простатитис
 2. Зголемен скротум или палпабилна маса во скротумот
 3. Калкулоза на уринарен тракт
 4. Карцином на простата
 5. Карциноми на уринарниот систем и тестиси
 6. Катетеризација на мочниот меур и супрапубична цистотомија
 7. Намален проток на урина
 8. Пејрониева болест
 9. Предвремена ејакулација
 10. Ретенција на урина
 11. Тампонада на мочен меур
 12. Текстикуларна болка
 13. Уринарна зачестеност поликурија и ноктурија
 14. Уринарна инконтенција
 15. Хематоспермија
 16. Хематурија
 17. Хиперактивен мочен меур
 18. Хроничен простатис
 19. Ново упатство Слаб проток на урина
 20. Ново упатство Уринарна инконтиненција кај стари лица
 21. Ново упатство Дел 1 Медицинското згрижување при дијагностика и лекување на сдут(симптоми на долен уринарен тракт) 
  Ново упатство Дел 2 Медицинското згрижување при дијагностика и лекување на сдут(симптоми на долен уринарен тракт) 

Преземи ги упатствата од областa Урологија, на овој линк (заклучно со реден број 18)

 

Остави коментар