ВО ДЕНЕШНИОТ МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС ЗА ПРИРОДНИ, ЗДРАВСТВЕНИ НАУКИ И ТЕХНОЛОГИЈА УЧЕСТВУВАШЕ МИНИСТЕРОТ САЛИ

Денешниот Меѓународен конгрес за природни, здравствени науки и технологија во соработка со Универзитетот за спорт во Тирана Universiteti i Prishtinës Universiteti Politeknik i Tiranes Universiteti i Shkodrës “Luigj Gurakuqi” Trakya Üniversitesi Epoka University Kolegji AAB кој се одржува тука на ДУТ во Тетово е одлична можност за меѓусебна поддршка, поттикнување на соработката и размена на искуства од областа на медицината, а со единствена цел поквалитетна здравствена услуга и грижа за пациентите. Со овој тип стручни настани, заеднички даваме придонес кон афирмација на медицинските науки за соочување и надминување на сите локални, регионални и глобални здравствени предизвици.

Сподели на:

Related Posts