Day: јануари 10, 2018

ПРЕКИНАТИ МЕРКИТЕ ЗА АЛАРМИРАЊЕ

Согласно податоците од ДАМСКВ на ден 09.01.2018, среднодневните концентрации на РМ10 се под дефинираниот праг на алармирање (среднодневни концентрации над 200 g/m3 барем на две мерни места во Скопје и стабилна временска прогноза). Имено, среднодневната концентрација на РМ10 од 200 g/m3 е надмината само на едно мерно место во Скопје, а со тоа епизодата со […]

СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА СИНДИКАТИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, денеска, се сретна со претставници на синдикатите од областа на здравството. На средбата се разговараше за мерката за зголемување на паушалите за дежурства, како што беше претходно ветено. Овој вид средби ќе бидат редовна практика и во наредниот период, при реализација на активности, кои се во интерес на медицинскиот […]

РАБОТНА СРЕДБА СО ЗДРУЖЕНИЕ НА ЛИЦА СО ДИЈАБЕТ ОД ВЕЛЕС

Министерот за здравство, д-р Венко филипче одржа работна средба со претставници од Здружението на лица со дијабетес од Велес, на која главен акцент беше ставен на активностите за унапредување на здравствената заштита на лицата со дијабет.