СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА СИНДИКАТИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, денеска, се сретна со претставници на синдикатите од областа на здравството.
На средбата се разговараше за мерката за зголемување на паушалите за дежурства, како што беше претходно ветено.
Овој вид средби ќе бидат редовна практика и во наредниот период, при реализација на активности, кои се во интерес на медицинскиот персонал. Целта е максимално вклучување на синдикатите, како и сите засегнати страни во имплементацијата на оваа, како и други мерки за унапредување на статусот на медицинскиот персонал.
Сподели на:

Related Posts