Day: јули 30, 2019

На владина седница, усвоена е Информацијата за започнување на реализација на нов Универзитетски Клинички Центар на greenfield локација во Скопје

На денешната 148. седница, Владата на Република Северна Македонија ја усвои Информацијата за започнување на реализација на нов Универзитетски Клинички Центар на greenfield локација во Скопје и го задолжува Министерството за здравство како договорен орган да ја спроведе постапката за јавна набавка. За потребите и реализација на новиот Универзитетски Клинички Центар на гринфилд локацијата во […]

ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ И МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ НА ОТВОРАЊЕТО НА УРГЕНТНИОТ ЦЕНТАР ВО КУМАНОВО: ПАЦИЕНТИТЕ ОД СЕВЕРОИСТОЧНИОТ РЕГИОН НА ЗЕМЈАТА НА ЕДНО МЕСТО ЌЕ ГИ ДОБИВААТ СИТЕ НЕОПХОДНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, денеска, присуствуваше на отворањето на ново изградениот Ургентен центар во рамки на општата болница во Куманово. Покрај него, на настанот присуствуваа и заменик на претседателот на Владата и министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски, заменик на претседателот на Владата и министер за политички систем и односи […]