Day: февруари 29, 2020

НЕГАТИВНИ СЕ РЕЗУЛТАТИТЕ НА КОРОНА ВИРУС НА ПАЦИЕНТКАТА КОЈА УТРОВО СЕ ЈАВИ НА ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА СО ЗНАЦИ НА РЕСПИРАТОРНА ИНФЕКЦИЈА ПО ВРАЌАЊЕТО ОД СЕВЕРНА ИТАЛИЈА

Министерството за здравство информира дека негативни се резултатите на корона вирус кај пациентката која утрово се јавила со знаци на респираторна инфекција на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје. Пациентката патувала во критичниот регион на Северна Италија и влегла на 26 февруари во земјава. Засега нема нов случај на заразен со корона […]

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ДВАЈЦАТА ПАЦИЕНТИ СЕ НЕГАТИВНИ НА КОРОНА ВИРУС, ЕДИНСТВЕНАТА ПАЦИЕНТКА ПОЗИТИВНА НА КОРОНА ВИРУС Е ВО ДОБРА ОПШТА ЗДРАВСТВЕНА СОСТОЈБА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче во денешната изјава за медиумите истакна дека единствената пациентка којашто е позитивна на корона вирус е во добра општа здравствена состојба и се лекува на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје. „Единствената пациентка којашто се лечи на инфективната клиника е во добра општа состојба. Веќе […]