НЕГАТИВНИ СЕ РЕЗУЛТАТИТЕ НА КОРОНА ВИРУС НА ПАЦИЕНТКАТА КОЈА УТРОВО СЕ ЈАВИ НА ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА СО ЗНАЦИ НА РЕСПИРАТОРНА ИНФЕКЦИЈА ПО ВРАЌАЊЕТО ОД СЕВЕРНА ИТАЛИЈА

Министерството за здравство информира дека негативни се резултатите на корона вирус кај пациентката која утрово се јавила со знаци на респираторна инфекција на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје. Пациентката патувала во критичниот регион на Северна Италија и влегла на 26 февруари во земјава.

Засега нема нов случај на заразен со корона вирус. Единствената пациентка којашто се лечи на инфективната клиника е во добра општа состојба.

Продолжуваме редовно да ја информираме јавноста. Нема простор за паника. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат препораките на ресорното министерство.

Сподели на:

Related Posts