Day: април 8, 2020

ИНФОРМАЦИИ И КАРДИОЛОШКИ ПРЕПОРАКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИКОТ И ЗАШТИТА НА ПАЦИЕНТИТЕ СО СРЦЕВИ ЗАБОЛУВАЊА

Кардиолозите советуваат дека срцевите заболувања го зголемуваат ризикот при пандемија на КОВИД 19 и токму навремените информации и препораките се силно оружје за срцевите болни, кои треба да се запознаени дека имаат зголемен ризик за да можат да се заштитат и да го намалат тој ризик од инфекција на дишните патишта со новиот коронавирус. Од […]