Day: април 15, 2020

ПРЕПОРАКИ ЗА ХРОНИЧНИ ПАЦИЕНТИ СО РЕВМАТСКИ ЗАБОЛУВАЊА

Во услови на пандемија со вирусот COVID-19, хроничните пациенти со ревматски заболувања спаѓаат во групата на високоризични пациенти. Поконкретно, станува збор за пациенти со некротизирачки васкулопатии, системски еритемски лупус, дерматомиозитис, системска склероза, како и пациенти третирани со биолошка или комбинирана имуномодулаторна терапија. Поради високиот ризик, овие пациенти треба да бидат во домашна самоизолација, а при […]