Day: април 30, 2020

ОЗДРАВЕНИ СЕ 111 ПАЦИЕНТИ, ПОТВРДЕНИ СЕ 23 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 , ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 1465, ПОЧИНАТИ 4 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека денеска Институтот за јавно здравје регистрира 111 оздравени пациенти во: Скопје-13, Куманово-74, Штип-1, Прилеп-18, Битола-1, Охрид-1, Крива Паланка-1, Пробиштип-1 и Демир Хисар -1.На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби почина  пациент од Скопје на возраст од 62 години, а во ГОБ „8 септември“ почина пациентка  од Гостивар на 59 […]

КЛИНИКАТА ЗА ХЕМАТОЛОГИЈА СО СОВЕТИ И ПРЕПОРАКИ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ ВО УСЛОВИ НА КОВИД – 19

Универзитетска Клиника за хематологија-Скопје во периодот на вонредна состојба предизвикана од ширењето на COVID-19 болеста работи со полн капацитет, согласно препораките за работа на Министерство за здравство на Република Северна Македонија. Секојдневно се спроведуваат мерки кои имаат за цел заштита и максимална безбедност на пациентите и медицинскиот персонал, истовремено обезбедувајќи им на пациентите 24 часовен […]