Day: јуни 3, 2020

ДЕНЕСКА СЕ ПОТВРДЕНИ 101 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД – 19, ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 2492, ОЗДРАВЕНИ СЕ 10 ПАЦИЕНТИ-ПОЧИНАТИ СЕ 4 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 974 тестирања, а регистрирани се 101 нови случаи на ковид-19 и тоа во: Скопје-59, Куманово-12, Штип-7, Прилеп-1, Тетово-5, Струга-6, Велес-1, Охрид-1, Кавадарци-1, Гостивар-3, Кочани-3, Пробиштип-2. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 10 оздравени пациенти и 4 починати. Оздравените се од: Тетово-8 и Велес-2. На […]

ВКЛУЧЕТЕ СЕ ВО МЕЃУНАРОДНОТО ИСТРАЖУВАЊЕ “КОВИД – 19 И МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ”

Грижата за нашето психичко здравство е исто толку важно како и грижата за физичкото здравје. Клиниката за психијатрија е активно вклучена во справувањето во борбата со коронавирусот. Отворени се повеќе телефонски линии за психолошка поддршка, а во наредниот период ќе се организираат и повеќе активности и превенција за менталното здравје. Од установата, не информираат дека […]