Day: јуни 25, 2020

ЗА 3 ГОДИНИ РЕАЛИЗИРАНИ КАПИТАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО РЕКОНСТРУКЦИИ И ИНФРАСТРУКТУРА ВО ПОВЕЌЕ ОД 30 ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ

Во изминатите 3 години Министерството за здравство интензивно работеше на подобрување на условите во јавно здравствените установи, со цел поквалитетна здравствена услуга за пациентите и подобри услови за работа на здравствените работници. Реализирани се капитални инцестиции во реконструкции и инфраструктура во 32 здравствени установи ширум земјата. Со планот беа опфатени: Клиниката за трауматологија, ортопедски болести, […]