Day: јули 14, 2020

ДЕНЕСКА СЕ РЕГИСТРИРАНИ 135 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19-ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 8332, ЗДРАВЕНИ СЕ 142 ПАЦИЕНТИ-ПОЧИНАТИ СЕ 4 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1259 тестирања, а регистрирани се 135 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-76, Куманово-6, Дебар-2, Штип-6, Прилеп-1, Тетово-13, Струга-7, Битола-3, Охрид-1, Кавадарци-1, Гостивар-10, Гевгелија-1, Македонски Брод-1, Кратово-1, Свети Николе-2, Кичево-3, Ресен-1. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 142 оздравени лица од: Скопје-68, Штип-3, Прилеп-1, Тетово-15, […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ВО ВРСКА СО ДЕНЕШНИОТ ПРОТЕСТ НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ

Министерството за здравство е изненадено од денешниот протест на матичните лекари и причините кои се наведуваат за истиот, односно наводен игнорантски однос на власта и наводно непостоење поддршка од системот за матичните лекари, од почетокот на пандемијата до денес. Во однос на точките кои ги наведуваат како спорни Министерството за здравство појаснува: Матичните лекари од […]

НЕДЕЛАВА ПОЧНУВА ПОСТАВУВАЊЕТО МОНТАЖЕН АМБУЛАНТСКО-ПОЛИКЛИНИЧКИ ПУЛМОЛОШКИ ОДДЕЛ НА КЛИНИКАТА ЗА ПУЛМОЛОГИЈА И АЛЕРГОЛОГИЈА

Во тек се подготвителни активности за новиот монтажен објект на Клиниката за пулмологија и алергологија, кој ќе биде поставен на просторот меѓу Институтот за патофизиологија и Институтот за ТБЦ. Веќе е поставена бетонската плоча како подлога за монтажно-модуларниот амбулантско поликлинички оддел. Кон крајот на неделата ќе почне поставувањето на контејнерите, чија монтажа треба да заврши […]