Day: октомври 19, 2020

НА УТРЕШНАТА ВЛАДИНА СЕДНИЦА ЌЕ ПРЕДЛОЖИМЕ УШТЕ ЕДЕН ПАКЕТ МЕРКИ КОЈ МОЖЕ ДА ГО НАМАЛИ БРОЈОТ НА НОВОЗАРАЗЕНИ ОД КОВИД-19

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче денеска изјави дека по утринскиот состанок со Комисијата за заразни болести го информираа штабот во Владата во однос на капацитетите на болниците и ја презентираа двонеделната анализа со епидемиолошката состојба во земјава.Во епидемиолошкиот дел се бележи значителен раст на новодијагностицирани случаи, процентуално најмногу во возрасните групи од третата, […]

СО ДАРУВАЊЕТО КРВНА ПЛАЗМА СЕ ПОКАЖУВА ВИСТИНСКА ХУМАНОСТ

-Првпат дарувам крв и планирам да продолжам со дарување. Во август заболев од Ковид-19, за среќа имав полесна клиничка слика, со симтоми како омалаксаност, без осет за мирис и вкус и по моето успешно заздравување одлучив да помогнам таму каде што е навистина неопходно. Апелирам тоа да го сторат и останатите оздравени пациенти кои имаат […]