Day: октомври 28, 2020

ФИЛИПЧЕ: НАБАВУВАМЕ БРЗИ ТЕСТОВИ ЗА ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ ПРЕКУ КРЕДИТОТ ОД СВЕТСКА БАНКА

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, во вчерашното гостување во дебатната емисија „Топ Тема“ на телевизија Телма потенцираше дека, преку кредитот од Светската банка се обезбедуваат 45 милиони денари за брзи тестови. -Тоа ќе бидат тестови кои ќе чинат помалку од 1000 денари и ќе бидат за сите болнички установи каде што ќе има […]

ФИЛИПЧЕ: ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ СЕ ПАНДАН НА УРЕДБАТА ЗА СМЕСТУВАЊЕ ПАЦИЕНТИ ВО ПРИВАТНИ БОЛНИСИ АКО ЗА ТОА СЕ ИЗНУДИ ПОТРЕБА

Во вчерашното гостување во дебатната емисија „Топ Тема“ на телевизија Телма, министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче истакна дека измените на Законот за заштита на населението од заразни болести, кои се однесуваат на приватните болници се пандан на Уредбата со законска сила којашто важи до 31.12.2020, и истата мора да се продолжи.-Во вонредната состојба […]

ФИЛИПЧЕ: НАБАВУВАМЕ БРЗИ ТЕСТОВИ ЗА ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ ПРЕКУ КРЕДИТОТ ОД СВЕТСКА БАНКА

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, во вчерашното гостување во дебатната емисија „Топ Тема“ на телевизија Телма потенцираше дека, преку кредитот од Светската банка се обезбедуваат 45 милиони денари за брзи тестови. -Тоа ќе бидат тестови кои ќе чинат помалку од 1000 денари и ќе бидат за сите болнички установи каде што ќе има потреба […]

ФИЛИПЧЕ: ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ СЕ ПАНДАН НА УРЕДБАТА ЗА СМЕСТУВАЊЕ ПАЦИЕНТИ ВО ПРИВАТНИ БОЛНИЦИ АКО ЗА ТОА СЕ ИЗНУДИ ПОТРЕБА

Во вчерашното гостување во дебатната емисија „Топ Тема“ на телевизија Телма, министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче истакна дека измените на Законот за заштита на населението од заразни болести, кои се однесуваат на приватните болници се пандан на Уредбата со законска сила којашто важи до 31.12.2020, и истата мора да се продолжи. -Во вонредната […]

ВЛАДАТА ИЗДВОИ 54 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА НАГРАДА НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ

Со ребаланост на Буџетот, Владата ќе издвои 54 милиони денари за награда на сите здравствени работници кои се вклучени во третманот на пациентите заболени од Ковид 19 вирусот. Парите ќе бидат наменети за вработените во Ковид центрите во Скопје и во болниците во останатите градови низ земјава. Овие 54 милиони се дел од вкупно 243 […]