Day: јануари 21, 2021

СОСТОЈБАТА СО ВИРУСОТ Е СТАБИЛНА, ДА ОСТАНЕМЕ ОДГОВОРНИ

Повеќе од еден месец бележиме стабилизација на епидемијата во земјата. Согласно извештаите на ИЈЗ бележиме тренд на зголемување на бројката на оздравени пациенти, како и намалување на новорегистрираните случаи и починати. Во споредба со месец декември, бројот на активни случаи е намален за 46%. За 51% е намален и бројот на хоспитализирани пациенти низ здравствените […]

РЕГИСТРИРАНИ 72 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 89463, ОЗДРАВЕНИ 1023 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 13 ЛИЦA

Во последните 24 часа се направени 793 тестирања, а регистрирани се 72 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 45-Куманово 4-Тетово 4-Гостивар 4-Штип 4-Кавадарци 3-Струга 4-Кичево 1-Свети Николе 1-Неготино 1-Дебар 1Починати се 13 лица, четири пациенти од Скопје (74, 69, 93 и 87г), три од Прилеп (69, 76 и 57г), еден пациент од Велес (51г), еден […]