Day: февруари 15, 2021

РЕГИСТРИРАН 51 НОВ СЛУЧАJ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 97.101, ОЗДРАВЕНИ 308 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 9 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 755 тестирања, а регистриран е 51 нов случаj на КОВИД-19 во:Скопје – 25, Прилеп – 9, Кавадарци – 7, Струмица и Струга – по 2, Куманово, Штип, Велес, Кочани, Кичево и Делчево – по 1 случај. Регистрирани се […]

ДОСЕГА 4000 ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ПРИЈАВЕНИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА, ПОЧНУВАМЕ ВО СРЕДА СО МЕДИЦИНСКИОТ ТИМ ВО МОДУЛАРНАТА БОЛНИЦА ВО КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

Течат подготовките во Модуларната болница каде во среда апочнува вакцинацијата на здравствените работници. Вакцинацијата ќе се одвива на пет вакцинални позиции, а во тимовите за имунизација има медицински сестри и лекари. Модуларната болница ќе работи во две смени од 8 до 20 часот. Досега се пријавени 4000 здравствени работници за вакцинација против КОВИД-19. Од нив, […]

ПО 70 ГОДИНИ КОМПЛЕТНО РЕНОВИРАНИ ЗАЕДНИЧКИТЕ ПРОСТОРИИ НА ИНТЕРНИ КЛИНИКИ ВО КАМПУСОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

Завршено е реновирањето на заедничките простории на Клиниките во објектот на интерни клиники во кампусот Клинички центар, кои се во функција на клиниките за гастроентерохепатологија,  нефрологија,  за очни болести, за уво, нос и грло, ендокринологија,  дерматологија и клиниката за пулмологија. Објектот на интерните клиники кој се состои од подрум, приземје и три ката и има […]

РЕГИСТРИРАНИ 180 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 97.052, ОЗДРАВЕНИ 206 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 13 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 1.814 тестирања, а регистрирани се 180 нови случаи на ковид-19 во: Скопје – 78, Прилеп – 18, Кавадарци – 15, Тетово – 12, Охрид и Струмица – по 10, Куманово, Велес и Струга – по 6, Дојран – […]

РЕГИСТРИРАНИ 357 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 96.872, ОЗДРАВЕНИ 122 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 5 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 3.121 тестирања, а регистрирани се 357 нови случаи на ковид-19 во: Скопје – 140, Кавадарци – 35, Прилеп – 32, Велес – 23, Охрид – 19, Куманово – 14, Тетово – 11, Неготино – 10, Гостивар – 7, […]