Day: март 16, 2021

ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ ОД 08 ДО 14 МАРТ, 2021-ЗГОЛЕМУВАЊЕ ОД 22,2% НОВИ СЛУЧАИ, СПОРЕДЕНО СО ПРЕТХОДНАТА НЕДЕЛА, НАЈГОЛЕМ ДЕЛ ОД РЕГИСТРИРАНИТЕ ОД СКОПЈЕ

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 08 до 14 март, 2021 биле тестирани вкупно 22.625 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со зголемување од 7,3%, во однос на минатата недела. Регистрирани сe 5.456 нови позитивни случаи од 34 градови во […]

РЕГИСТРИРАНИ 284 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19, ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 112.930, ОЗДРАВЕНИ 449 ПАЦИЕНТИ, ПОЧИНАТИ 21 ЛИЦЕ

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 1.258 тестирања, а регистрирани се 284 нови случаи со КОВИД-19 во: Скопје – 152, Кавадарци – 29, Прилеп – 21, Кочани – 17, Штип – 10, Неготино – 7, Куманово и Охрид – по 6, Тетово и Гевгелија – […]

РЕГИСТРИРАН 541 НОВ СЛУЧАЈ СО КОВИД 19, ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 112.646, ОЗДРАВЕН 521 ПАЦИЕНТ, ПОЧИНАТИ 19 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.789 тестирања, а регистриран е 541 нов случај со КОВИД-19 во: Скопје – 290, Прилеп – 43, Тетово – 22, Охрид – 21, Гостивар – 19, Кавадарци, Битола и Гевгелија – по 16, Велес – 15, Штип и Струмица […]

РЕГИСТРИРАНИ 1.031 НОВ СЛУЧАЈ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 112.107, ОЗДРАВЕНИ 241 ПАЦИЕНТ, ПОЧИНАТИ 20 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 4.373 тестирања, а регистрирани се 1.031 нов случај со КОВИД-19 во: Скопје – 492, Прилеп – 64, Кавадарци – 53, Велес – 47, Тетово и Гостивар – по 45, Охрид – 31, Битола – 30, Куманово и Неготино – […]

РЕГИСТРИРАНИ 868 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 111.077, ОЗДРАВЕНИ 355 ПАЦИЕНТИ, ПОЧИНАТИ 15 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 3.654 тестирања, а регистрирани се 868 нови случаи на ковид-19 во: Скопје – 424, Прилеп – 72, Куманово – 42, Битола – 34, Охрид – 31, Тетово – 28, Кавадарци – 27, Неготино – 26, Велес – 21, Гевгелија […]