Day: мај 4, 2021

ИЗВЕШТАЈ ИЈЗ ОД 26 АПРИЛ ДО 2 МАЈ – 39,7% НАМАЛЕН БРОЈ НОВИ СЛУЧАИ И ЗА 20,9% НАМАЛЕН БРОЈ ПОЧИНАТИ – ОПАЃА ПРОЦЕНТОТ НА ПОЗИТИВНИ ОД ТЕСТИРАНИ

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 26 април до 2 мај 2021 биле тестирани вкупно 14.975 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со намалување од 17,6% во однос на минатата недела. Регистрирани сe 2.076 нови позитивни случаи од 34 градови […]

РЕГИСТРИРАНИ 62 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 152.747, ОЗДРАВЕНИ 398, ПОЧИНАТИ 25 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 572 тестирања, а регистрирани се 62 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 32, Прилеп и Штип – по 7, Куманово – 5, Струмица – 4, Кавадарци – 3, Велес, Кочани, Кичево и Виница – по 1.Регистрирани се 398 […]

РЕГИСТРИРАНИ 105 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 152.685, ОЗДРАВЕНИ 403, ПОЧИНАТИ 45 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 946 тестирања, а регистрирани се 105 нови случаи на Ковид 19 во: Скопје – 55, Битола – 15, Тетово – 9, Струмица – 6, Куманово и Кавадарци – по 3, Велес и Охрид – по 2, Прилеп, Гостивар, Штип, […]

РЕГИСТРИРАНИ 214 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 152.581, ОЗДРАВЕНИ 305, ПОЧИНАТИ 36 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.276 тестирања, а регистрирани се 214 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 94, Куманово – 29, Тетово – 19, Прилеп и Виница – по 7, Охрид – 6, Велес, Кочани, Неготино и Свети Николе – по 5, Штип […]

РЕГИСТРИРАНИ 365 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 152.367, ОЗДРАВЕНИ 594, ПОЧИНАТИ 37 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.820 тестирања, а регистрирани се 365 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 166, Куманово – 27, Битола – 19, Струмица – 17, Прилеп и Велес – по 15, Кавадарци – 12, Тетово -11, Кичево -10, Охрид, Свети Николе и […]

РЕГИСТРИРАНИ 433 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 152.002, ОЗДРАВЕНИ 641, ПОЧИНАТИ 46 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.453 тестирања, а регистрирани се 433 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 174, Куманово – 39, Битола – 34, Охрид – 24, Струга и Кичево – по 16, Прилеп, Велес и Струмица – по 15, Штип – 11, […]