Day: јули 13, 2021

ТЕРЕНСКАТА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОДОЛЖУВА УТРЕ ВО НАД 70 НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Теренската вакцинација, утре 14 јули ќе се одвива во овие населени места во секоја од следните општини:   Скопје – Петровец, Ржаничино, Огњанци, Ќојлија, Горно Коњари, Средно Коњари,   Долно Коњари, Чифлик, Сушица, Катланово   Кратово – Туралево, Шлегово   Виница – Пеклани, Трсино, Трстија   Демир Хисар – Стругово, Кутретино, Суводол   Струга – […]

ВЧЕРА ВАКЦИНИРАНИ 9.335 ЛИЦА – ДОСЕГА ВКУПНО АПЛИЦИРАНИ 676.620 ДОЗИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 248.539 ГРАЃАНИ

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. Интересот за вакцинација секојдневно се зголемува. На вакциналните пунктови во државата заклучно со вчера вакцинирани се вкупно 428.081 граѓани. Прва доза вакцина вчера примиле 6.413 граѓани, а вкупно се вакцинирале 9.335 граѓани. Во државата вкупно се аплицирани 676.620 дози вакцини, а ревакцинирани се 248.539 граѓани. Со […]