Day: февруари 18, 2022

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, Д-Р БЕКИМ САЛИ ДЕНЕСКА БЕШЕ ВО ПОСЕТА НА ЗАБОЛЕНИТЕ ДЕЧИЊА СО КОВИД

Министерот за здравство, д-р Беким Сали денеска беше во посета на заболените дечиња со ковид, кои придружувани од родител се хоспитализирани тука во ковид центарот на Детската болница Козле.- Дечињата се во стабилна здравствена состојба и им посакав побрзо закрепнување и враќање во своите домови, како и безгрижна детска игра .Исто така, во рамки на […]

ПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА СКРИНИНГОТ ВО НЕКОЛКУ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ВО СКОПЈЕ – ДОСЕГА ДОБИЕНИ ПЕТ ИЛЈАДИ СОГЛАСНОСТИ ОД РОДИТЕЛИ

Скринингот во училиштата е веќе почнат. Завршена е првата фаза во однос на добивање и обработка на согласностите од родителите. Голем е интересот за учество во скринингот и досега се добиени околу 5.000 согласности од родители на деца во основните училишта во Скопје.   Врз основа на добиените согласности, направен е план и распоред за реализација на […]