Day: февруари 25, 2022

СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ И ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ, ВЛАДИМИР РЕНДЕВСКИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА ЛЕКАРСКАТА И СТОМАТОЛОШКАТА КОМОРА

На денешната средба на министерот за здравство, Беким Сали и заменик министерот, Владимир Рендевски со претседателите на Лекарската и Стоматолошката комора, претставници на Здруженијата на примарните матични лекари, примарните стоматолози и гинеколози од примарната здравствена заштита, како и стручните лица од ФЗОМ се дефинираше начинот на којшто понатаму ќе се одвива техничкиот дијалог. На средбата, […]

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ ДЕНЕСКА НА СРЕДБА ЈА ПРИМИ АМБАСАДОРКАТА НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ, НЕЈЗИНАТА ЕКСЕЛЕНЦИЈА, КЕЈТ БРНЗ.

Министерот за здравство, Беким Сали денеска на средба ја прими амбасадорката на Соединетите Американски Држави, нејзината екселенција, Кејт Брнз.Министерот Сали и се заблагодари на амбасадорката за поддршката што САД континуирано и ја даваат на нашата земја во здравствениот сектор.На средбата се разговараше и за дигитализацијата на здравството, за што се заинтересирани и нашите американски пријатели.Пандемијата, […]