Day: февруари 28, 2022

ДЕНЕШНИОТ НАСТАН ЗА ДЕНОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ

„Остануваме посветени во грижата за лицата со ретки болести и нашата заложба е да бидеме отворени за соработка со Националната алијанса и со здруженијата од оваа област и заеднички работиме и вложуваме во поквалитетен третман на ретките болести“ – посочи министерот Беким Сали на денешниот настан по повод одбележување на Денот на ретки болести – […]

СРЕДБА СО ЕВРОАМБАСАДОРОТ ДЕЈВИД ГИР И ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕУ.

Активности за унапредување на опфатот со вакцинација против Ковид-19, покана за пристап во Програмата EU4Health, како и усогласување на законодавството во однос на законите за лекови, дроги, трансплантација, контрола на производи од тутун, беа дел од темите на денешната средба на министерот за здравство, Беким Сали со евроамбасадорот Дејвид Гир и претставници од Делегацијата на […]