Day: март 1, 2022

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО БЕКИМ САЛИ ОДРЖА ОНЛАЈН СРЕДБА СО ИТАЛИЈАНСКИОТ АМБАСАДОР АНДРЕА СИЛВЕСТРИ

Министерот за здравство, Беким Сали заедно со италијанскиот амбасадор, Андреа Силвестри, одржа онлајн средба со плодна дискусија и размена на искуства за борбата против Ковид-19. На оваа средба свои стручни мислења разменија претставници од италијанскиот Институт за здравје и Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство. Посебно значајна за нашиот здравствен систем е оваа […]