Day: април 14, 2022

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ ДЕНЕСКА ПРИСУСТВУВАШЕ НАОТВОРАЊЕТО НА НОВИОТ ПРОИЗВОДСТВЕН ПОГОН НА РЕПЛЕК

Министерот за здравство, Беким Сали денеска присуствуваше наотворањето на новиот производствен погон на Реплек. -Оваа инвестиција е дополнителен придонес кон зајакнување на капацитети на нашата држава, во лекови, но и во квалификувани човечки ресурси, истакна министерот Сали во своето обраќање во рамки на овој настан, истакнавајќи го значењето на соработката во насока на подобрување на […]

ГОСТУВАЊЕ НА ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО Д-Р ВЛАДИМИР РЕНДЕВСКИ, ВО ЕМИСИЈАТА МАГАЗИН НА СИТЕЛ ТВ

Заменик министерот за здравство д-р Рендевски се осврна на почетокот на преговорите што предстојат со матичните лекари. Даде анализа на големата финансиската разлика што медицинските тимови ја имаат меѓусебно, со тоа што покачувањето на капитацијата уште повеќе би ги зголемило разликите во финансирањето. Во тек на преговорите во кои ќе бидат вклучени и експерти од […]