Day: мај 5, 2022

МИНИСТЕРОТ САЛИ, ЗАЕДНО СО МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ- АКУШЕРКИ НА ГАК ГО ОДБЕЛЕЖАА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА АКУШЕРКИ

Министерот за здравство, Беким Сали, заедно со медицинските сестри- акушерки го одбележаа Меѓународниот ден на акушерките 5 мај. -Тие се синоним за раѓање нов живот, важна алка во гинеколошкиот тим и значајна поддршка на идните мајки за олеснување на породувањето. Токму на нивниот ден, заедно со менаџментот на ГАК им се заблагодаривме за нивниот професионален […]